Eerste straf voor seksdelict nieuwjaar Keulen

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

KEULEN (ANP) – Een rechtbank in Keulen heeft een 21-jarige Irakees veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens seksuele delicten tijdens de viering van de jaarwisseling het centrum van Keulen. Het is de eerste veroordeling voor een seksueel vergrijp tijdens de rumoerig verlopen viering.

De politie in de Duitse stad honderden aangiften van vrouwen die tijdens de jaarwisseling op het plein voor het centraal station van de stad waren lastiggevallen, beroofd en aangevallen.

De Irakees werd bestraft op basis van het jeugdstrafrecht. Hij had een vrouw beetgepakt en in het gezicht gezoend en gelikt. De vrouw was op dat moment door diverse mannen omringd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.