buitenland

Duizenden toeristen geëvacueerd om bosbranden

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LE BARCARS (ANP/BELGA) – Drieduizend vakantiegangers zijn woensdag vanwege bosbranden in het zuiden van Frankrijk geëvacueerd. Hevige wind wakkerde een brand aan bij Le Barcarès, aan de Middellandse Zee, aldus het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het vuur is inmiddels onder controle, maar de brand heeft veel schade aangericht. Zo zijn op vier verschillende campings ongeveer dertig tenten en bungalows vernield. Ook raakten twee brandweermannen gewond. Volgens de regionale krant L’Indépendent zou brandend kreupelhout de oorzaak van de bosbrand zijn.

Een andere brand verwoestte meer dan 120 hectare dennenwoud tussen Béziers en Carcassonne. Zes blusvliegtuigjes moesten het vuur zien te doven. In totaal vierhonderd brandweermannen waren bezig beide branden te blussen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.