Duitsland verruimt begrip seksueel misdrijf

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Duitsland maakt het bestraffen van verkrachting eenvoudiger. De Bondsdag stemde donderdag in met aanpassing van de wet waarmee bijvoorbeeld verkrachting een veel ruimer begrip wordt dan nu in de wet is vastgelegd.

Momenteel moet er voor strafvervolging van verkrachting duidelijk sprake zijn van dwang of dreiging met geweld of van een volkomen hulpeloos slachtoffer. In de nieuwe regelgeving is het niet instemmen van een partij genoeg voor vervolging van de ander. De aangifte kan dan worden gedaan als de verdachte de wens van zijn slachtoffer niet heeft geëerbiedigd, ook als de sekspartner zich fysiek verzette.

De voorstanders stellen dat ze hiermee de slogan ,,nee betekent nee” in de wet verankeren. Het is een slogan tegen seksueel geweld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.