Drie ruimtevaarders bij ISS aangekomen

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – Na een tweedaagse reis is de gemoderniseerde Sojoez-capsule met daarin drie bemanningsleden zaterdagochtend bij het Internationaal Ruimtestation (ISS) aangekomen. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA op Twitter.

De Amerikaanse Kathleen Rubins, de Japanner Takuya Onishi en de Rus Anatoli Ivanisjin werden verwelkomd door drie al aanwezige collega’s: een Amerikaanse astronaut en twee Russische kosmonauten. De drie verse krachten zullen vier maanden in het ruimtestation blijven.

Hoewel het ook in zes uur kan, deed de Sojoez-capsule ditmaal twee dagen over de reis naar de buitenpost van de mensheid, op 400 kilometer van de aarde. Tijdens de 34 rondjes om de aarde hadden de astronauten alle tijd de nieuwe capsule uitgebreid te testen.

De capsule was donderdag vertrokken vanaf de Russische basis Bajkonoer, in Kazachstan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.