buitenland

Donald Trump officieel presidentskandidaat

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

CLEVELAND (ANP) – Donald Trump mag namens de Republikeinse partij deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De zakenman werd op de partijconventie in Cleveland officieel uitgeroepen tot presidentskandidaat van de partij.

Dat Trump namens de Republikeinen zou deelnemen aan de verkiezingen was al duidelijk. De vastgoedmagnaat kreeg tijdens de voorverkiezingen van zijn partij meer dan genoeg gedelegeerden achter zich om de nominatie binnen te slepen.

Tegenstanders van Trump deden op de conventie nog een poging hem te dwarsbomen door te eisen dat gedelegeerden de vrijheid zouden krijgen om zelf te besluiten welke kandidaat ze wilden steunen. Dat plan liep uiteindelijk op niets uit.

Om de eenheid binnen de partij te herstellen, koos Trump deze maand de christelijk-conservatieve Mike Pence als zijn kandidaat voor het vicepresidentschap. De 57-jarige gouverneur van Indiana werd op de conventie formeel aangewezen als ‘running mate’.

Trump noemde het op Twitter ,,een grote eer” om namens de Republikeinen te mogen meedoen aan de verkiezingen. ,,Ik zal hard werken en jullie nooit teleurstellen. Amerika eerst”, beloofde hij zijn achterban.

De politieke aartsrivaal van Trump, Democrate Hillary Clinton, toonde zich minder enthousiast. ,,Donald Trump werd zojuist de Republikeinse kandidaat. Sluit je nu aan om te garanderen dat hij nooit voet zet in het kantoor van de president”, schreef ze op Twitter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.