Doden en gewonden door explosies in Bagdad

03 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP/RTR) – Bij twee bomaanslagen in Bagdad zijn in de nacht van zaterdag op zondag tientallen mensen om het leven gekomen of gewond geraakt. Dat meldt de lokale televisiezender al-Sumaria.

In de wijk Karrada van de Iraakse hoofdstad ging een autobom af vlakbij een restaurant, meldt de politie. Ten minste twintig mensen kwamen daarbij om het leven of raakten gewond. Karrada is een populair winkelgebied, waar veel mensen ’s nachts komen om te eten tijdens ramadan. Op beelden is een enorme vuurzee te zien, die door de explosie is veroorzaakt.

Een tweede bom ging af in de wijk al-Shaab in het noorden van de stad. Ook daar kwamen verschillende mensen om het leven of raakten bij de explosie gewond. De aanslagen zijn opgeëist door Islamitische Staat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.