Doden en gewonden bij treinbotsing Italië

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BARI (ANP) – Bij een frontale botsing van twee treinen in het zuiden van Italië zijn dinsdag minstens tien mensen om het leven gekomen, melden Italiaanse websites op gezag van de hulpdiensten. Tientallen mensen raakten gewond en er wordt rekening mee gehouden dat het dodental nog oploopt.

Het ongeluk deed zich kort na 11.00 uur voor tussen Corato en Andria. Op het traject rijden treinen over een enkel spoor. Aan verdubbeling werd nog gewerkt. Hulpdiensten uit Bari en Barletta zijn toegesneld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.