Doden bij luchtaanvallen Syrië

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BEIROET (ANP/RTR) – Luchtaanvallen in het noordwesten van Syrië hebben vrijdag aan zeker 22 mensen het leven gekost. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Doelwit van de bombardementen was het stadje Darkush, in de provincie Idlib, niet ver van de grens met Turkije. Idlib en de gelijknamige provinciehoofdstad zijn bolwerken van diverse rebellenbewegingen, waaronder het aan al-Qaeda gelieerde Nusra-Front. Het Observatorium verwacht dat het dodental nog verder oploopt, gezien het grote aantal gewonden.

Het Syrische leger kondigde woensdag een wapenstilstand van 72 uur aan, maar volgens rebellen en het Observatorium is het geweld sindsdien amper afgenomen. Syrische regeringstroepen kwamen donderdag weer iets dichterbij de volledige omsingeling van Aleppo, dat deels in handen is van rebellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.