Directe vluchten van VS naar Havana

07 juli 2016Leestijd: 1 minuut

HAVANA (ANP) – Luchtreizigers kunnen binnenkort met acht Amerikaanse vliegmaatschappijen rechtstreeks naar de Cubaanse hoofdstad Havana vliegen. Het ministerie van Transport in Washington heeft de vergunningen donderdag afgegeven.

Het besluit komt ongeveer een jaar nadat de Verenigde Staten en Cuba hun diplomatieke banden herstelden. De Amerikanen zien het besluit als een bewuste stap in het afschudden van de Koude Oorlog tussen de twee landen. Reizigers die naar Cuba willen, kunnen voortaan wekelijks tientallen vluchten boeken om over te steken. American Airlines mag de meeste vluchten uitvoeren, 35, zo deelde het departement mee.

Steden als Miami en Fort Lauderdale in de staat Florida, die de grootste Cubaanse gemeenschappen hebben, kunnen voortaan 83 vluchten per week, verdeeld over zes maatschappijen aanbieden. Naar verwachting kunnen de eerste vluchten in november worden uitgevoerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.