buitenland

Dader Nice mogelijk zeer snel geradicaliseerd

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/RTR) – Als de dader van de truckaanslag in Nice een islamistische extremist was, moet hij zeer snel geradicaliseerd zijn. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zaterdag gezegd, nadat Islamitische Staat had laten weten dat de dader een soldaat van de terreurgroep was.

Cazeneuve herhaalde dat daar geen bewijzen voor zijn gevonden. ,,Het lijkt erop dat hij zeer snel geradicaliseerd is, althans dat zijn de elementen die uit de verklaringen van de mensen uit zijn omgeving naar boven zijn gekomen.”

De zus van Mohamed Lahouaiej Bouhlel, Rabeb, zei zondag dat haar broer in Tunesië bij verschillende psychologen onder behandeling was geweest voordat hij in 2005 naar Frankrijk vertrok. De vader van Bouhlel verklaarde tegen de Franse televisiezender BFM dat zijn zoon ,,alles om hem heen kapotmaakte” als hij een kwade bui had.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.