buitenland

‘Dader Nice had hulp bij voorbereiding’

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP) – De dader van de aanslag in Nice had hulp bij de voorbereiding van de bloedige daad. Dat heeft justitie in Frankrijk donderdag verklaard. Die heeft terreuronderzoeken geopend tegen vijf verdachten die vastzitten.

De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel zaaide vorige week donderdag dood en verderf op de strandboulevard Promenade des Anglais in de Zuid-Franse stad door met een vrachtwagen de mensenmassa die daar vanwege vuurwerk was verzameld in te rijden. Er kwamen 84 mensen om het leven. Zijn motief is nog altijd in nevelen gehuld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.