buitenland

Commotie VS over speech Melania Trump

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

CLEVELAND (ANP) – In de VS is commotie ontstaan over de toespraak die de vrouw van presidentskandidaat Donald Trump, Melania, heeft gehouden tijdens de conventie van de Republikeinen in Cleveland. Passages uit de speech lijken soms letterlijk op uitspraken die Michelle Obama, vrouw van de huidige Amerikaanse president, deed tijdens de conventie van de Democraten in 2008.

In Amerikaanse media worden de passages tegenover elkaar gezet en vergeleken en daaruit blijken frappante overeenkomsten. Zo blikt Melania met dezelfde woorden terug op haar jeugd als Michelle en somt zij in enkele gevallen morele waarden op in dezelfde woorden en in dezelfde volgorde.

Melania verklaarde voorafgaand aan haar toesprak dat ze de speech ,,met zo weinig mogelijk hulp” zelf had geschreven. Trump liet na de toespraak via Twitter weten ,,bijzonder trots” te zijn op zijn eega.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.