buitenland

Commandant luchtmachtbasis Incirlik opgepakt

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR/DPA) – De Turkse autoriteiten hebben zondag bekendgemaakt dat ook generaal Bekir Ercan Van is gearresteerd wegens betrokkenheid bij de staatsgreep. Hij is de commandant van de luchtmachtbasis Incirlik in de buurt van Adana.

Dat militaire vliegveld, waar Amerikaanse toestellen en die van bondgenoten zijn gestationeerd voor de strijd tegen IS, is voorlopig gesloten, evenals het luchtruim. De elektriciteit is uitgevallen. De buitenlandse troepen die er zijn gelegerd behelpen zich met noodaggregaten.

De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen, die 240 militairen heeft op Incirlik, noemde Turkije een belangrijke NAVO-partner die ,,volledig democratisch gecontroleerde strijdkrachten nodig heeft”. Het land staat voor enorme uitdagingen zoals ,,het brute terrorisme, de oorlog aan de zuidgrens en de miljoenen vluchtelingen”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.