Clinton wil minimumloon verhogen

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PORTSMOUTH (ANP) – Hillary Clinton heeft dinsdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in gezelschap van Bernie Sanders beloofd dat zij zich als nieuwe president van de Verenigde Staten gaat inzetten voor de slechtst betaalden in de samenleving. Ze deelde tevens een sneer uit aan haar Republikeinse opponent Donald Trump. ,,7,25 dollar per uur is een hongerloon. Dus sorry Donald, als je kijkt, wij gaat niet het minimumloon verlagen, we gaan het verhogen”, zei ze in Portsmouth, New Hampshire.

Afgelopen weekeinde beloofde Clinton al miljarden extra voor de gezondheidszorg. Daarmee trok ze haar Democratische rivaal Sanders, die uitgesproken linkse idealen heeft, over de streep. De senator van Vermont beloofde Clinton dinsdag zijn onvoorwaardelijke steun.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.