Clinton komt Sanders tegemoet

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – Hillary Clinton heeft zaterdag het voorstel gelanceerd de komende tien jaar 40 miljard dollar (ruim 36 miljard euro) extra uit te trekken voor de nationale gezondheidszorg. De Democratische presidentskandidate komt daarmee tegemoet aan een wens van haar rivaal Bernie Sanders. Ze beloofde ook te streven naar een publieke, voor iedereen toegankelijke ziektekostenverzekering in elke staat naast de particuliere.

Sanders dreigde Clinton, die de voorverkiezingen duidelijk won, niet te steunen tijdens de partijconferentie in Philadelphia later deze maand als ze zich niet wat ontvankelijker zou tonen voor zijn uitgesproken linkse ideeën. De senator van Vermont maakte zich tijdens zijn campagne behalve voor de gezondheidszorg onder meer sterk voor verhoging van het minimumloon.

,,Ik feliciteer minister Clinton met dit buitengewoon belangrijke initiatief”, reageerde Sanders. ,,Dit is een wezenlijke stap voorwaarts naar het doel van gezondheidszorg voor alle Amerikanen.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.