Cliff Richard klaagt politie en BBC aan

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse zanger Cliff Richard spant een rechtszaak aan tegen de BBC en de politie van South Yorkshire, naar aanleiding van een politie-inval in Richards huis in 2014. De politie deed dat jaar onderzoek na aantijgingen van kindermisbruik tegen Richard. De BBC werd ingelicht over de inval en zond beelden ervan uit.

Richard maakte het nieuws zelf zondag bekend op Facebook. Hij stelt dat zijn leven ,,ondersteboven werd gekeerd” en dat zijn reputatie ,,wereldwijd onnodig is geschaad”. Een onderzoekscommissie oordeelde vorig jaar al dat de politie in de fout was gegaan door informatie door te spelen aan de zender. Een verslaggever van de BBC had de politie benaderd en gezegd te weten van het onderzoek naar Richard. Daarna werd de informatie over de inval gedeeld.

De 75-jarige Richard hoorde vorig maand al dat hij vanwege een gebrek aan bewijs niet zal worden vervolgd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.