Chris Evans weg bij Top Gear

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Presentator Chris Evans stapt na één seizoen al op als presentator van het bekende Britse autoprogramma Top Gear. De kijkcijfers vallen tegen en lopen terug. Zondag keken nog maar 1,9 miljoen mensen naar het programma en dat is sinds de start van het programma in 2002 niet voorgekomen.

Op de achtergrond spelen mogelijk aantijgingen over seksueel misbruik door Evans in de jaren negentig, waarvan in een Britse krant sprake was. Ook zou hij niet goed door één deur kunnen met medepresentator Matt LeBlanc. Evans is niet op slag brodeloos, hij presenteert ook een populair radioprogramma.

Top Gear werd groot gemaakt door het trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond. De BBC verkoopt het programma naar liefst 170 landen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.