Castro erkent economische problemen Cuba

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

HAVANA (ANP) – De Cubaanse president Raúl Castro heeft toegegeven dat zijn land economische problemen ondervindt. Dat zei Castro vrijdag (lokale tijd) in het parlement.

De crisis is volgens hem echter niet zo ernstig als die volgde op de ineenstorting van de Sovjet-Unie, de toentertijd belangrijkste handelspartner van het Caraïbische eiland. ,,We ontkennen niet dat er gevolgen zijn, ook ernstigere als toen. Maar we zijn voorbereid en beter in vorm om ze aan te kunnen”, aldus het communistische staatshoofd.

De lage olieprijs en dalende winsten op het exporteren van suiker en nikkel vormen de voornaamste oorzaken van de problemen. Toch zei Castro niet te zullen bezuinigen op de sociale uitgaven, zoals aan het onderwijs en de gezondheidszorg, die voor iedere Cubaan gratis toegankelijk zijn.

Voor dit jaar verwacht de Cubaanse regering een economische groei van 2 procent. Vorig jaar was dit 4 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.