Cameron tot May: blijft dicht bij EU

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – De Britse premier David Cameron heeft zijn opvolger Theresa May woensdag bij zijn afscheid op het hart gedrukt ,,zo dicht als mogelijk” bij de EU te blijven. Hij zei dat bij zijn laatste optreden als eerste minister in het Britse parlement.

Cameron zal het premierschap later woensdag aan May overdragen. Hij besloot op te stappen nadat een meerderheid van het Britse volk in het referendum voor vertrek uit de EU had gestemd.

,,Mijn advies aan mijn opvolger, die een briljante onderhandelaar is, is dat we zo dicht bij de Europese Unie moeten blijven als kan, ten faveure van de handel, samenwerking en veiligheid”, aldus Cameron. ,,Het Kanaal wordt niet breder als we de EU verlaten en dat is de relatie die wij zoeken.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.