buitenland

Britse kinderboekenschrijfster vermoord

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/DPA) – De al drie maanden vermiste Britse schrijfster van kinderboeken, Helen Bailey (51), is dood teruggevonden. Haar 55-jarige vriend is gearresteerd op verdenking van moord. Het begraven lijk van de schrijfster werd ontdekt in de tuin van haar huis in Royston, meldden Britse media dit weekend.

Forensische onderzoekers vond ook de resten van haar kleine hond Boris, met wie ze voor het laatst tijdens een wandeling was gezien. Volgens de politie wordt haar partner niet alleen voor moord aangeklaagd, maar ook voor tegenwerking van het onderzoek.

De man had in het openbaar een oproep gericht aan Bailey: ,,Helen, waar je ook bent, ik hoop dat je dit bericht hoort. We missen jou en Boris heel erg. Wat er ook is gebeurd, waar je ook bent, ik zal jou en Boris komen halen en je geven wat je nodig hebt.”

Bailey is in Groot-Brittannië bekend om haar boeken over de tienerjaren (Electra Brown) en van een blog (Planet Grief), waarin ze schreef over de dood van haar man. Die verdronk tijdens een vakantie in de Cariben in 2011. Haar nieuwe partner, een weduwnaar, ontmoette ze bij een praatgroep over verwerking van verdriet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.