Britse IS-gevangene duikt op in video

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse journalist John Cantlie, die sinds 2012 wordt gegijzeld door jihadisten, is te zien op een nieuwe propaganda-video van Islamitische Staat (IS). Op de video praat de gijzelaar over bombardementen op de universiteit van Mosul, meldden Britse media woensdag.

Cantlie ziet er op de video aanmerkelijk dunner uit sinds hij voor het laatst was te zien op 19 maart. In een lang shirt en een zwarte broek vertelt hij de kijkers dat hij voor de overblijfselen van de universiteit staat. ,,Je moet jezelf afvragen; waarom heeft de coalitie beslist om de universiteit te vernietigen”, zegt hij.

De in Hamsphire geboren journalist werd in november 2012 in Syrië ontvoerd, tijdens zijn tweede bezoek om verslag uit te brengen over de oorlog in het land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.