‘Britse aanval op Irak was geen laatste optie’

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De Britse aanval op Irak in 2003 was geen laatste redmiddel, want er waren wel degelijk manieren om de ontwapening van Irak af te dwingen via vreedzame middelen. Dit concludeert de onderzoekscommissie van Sir John Chilcot over het beleid in die tijd van de Britse regering die onder leiding stond van premier Tony Blair.

Chilcot heeft woensdag zijn bevindingen openbaar gemaakt. Blair zou de Amerikaanse initiatiefnemer tot de aanval, toenmalige president George Bush, hebben toegezegd ,,hoe dan ook” samen met hem op te trekken in de kwestie-Irak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.