Brits parlement praat over EU-petitie

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Het Britse parlement zal in september een petitie bespreken over een tweede EU-referendum. Dat meldden Britse media dinsdag. Van tevoren staat echter al vast dat er geen tweede volksraadpleging komt.

Ongeveer 4 miljoen Britten hebben de petitie ondertekend waarin de regering wordt gevraagd het resultaat van het EU-referendum te schrappen en een nieuw referendum te houden over de vraag of Groot-Brittannië wel of niet uit de EU moet stappen. Gezien het grote aantal mensen dat de petitie heeft ondertekend, vinden de politiek partijen dat er een discussie over moet komen. Er zal echter geen besluit over een nieuw referendum worden genomen.

De discussie is op 5 september.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.