Brein van aanslagen Parijs geïdentificeerd

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De Franse geheime dienst weet wie de leiding had over de bloedige aanslagen in november in Parijs maar heeft de naam niet vrijgegeven. Franse media meldden woensdag dat de chef van de buitenlandse veiligheidsdienst DGSE, Bernard Bajolet, tegen een commissie van het Franse parlement heeft gezegd dat bekend is wie de leiding had, maar daar wilde Bajolet niet meer over kwijt.

De Belg Abdelhamid Abaaoud was het in ieder geval niet. Hij had volgens Bajolet wel een coördinerende rol, maar niet de leiding. Bajolet sprak in mei met de parlementariërs. Hij zei niet of de geïdentificeerde leider van de zelfmoordterroristen nog leeft.

Bij de serie bloedige aanslagen op 13 november waarbij de meeste daders ook omkwamen, verloren 130 slachtoffers het leven. Abaaoud werd 18 november in de Parijse voorstad Saint-Denis door de politie gedood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.