buitenland

Brazilië blokkeert WhatsApp opnieuw

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

RIO DE JANEIRO (ANP) – Een rechter in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft dinsdag de berichtendienst WhatsApp in het hele land lamgelegd omdat de onderneming weigert informatie af te staan voor een politieonderzoek. Het is volgens het Braziliaanse medium O Globo inmiddels de derde keer dat het in Brazilië populaire communicatiemiddel wordt platgelegd wegens een conflict met justitie.

WhatsApp van de mediagigant Facebook heeft het vaker aan de stok met de Braziliaanse justitie. In maart bijvoorbeeld werd een vicepresident van Facebook in Brazilië, Diego Dzodan, aangehouden omdat er volgens justitie ,,herhaaldelijk was geweigerd informatie te verstrekken die nodig was in een onderzoek naar de georganiseerde misdaad en drugssmokkel”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.