Bloedbad in Mexicaanse woning: elf doden

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MEXICO-STAD (ANP) – Gewapende mannen hebben zaterdag een bloedbad aangericht in een woning in het noordoosten van Mexico. Ze schoten volgens de lokale autoriteiten elf leden van een familie dood in de stad Ciudad Victoria.

Twee slachtoffers zijn mannen, verder werden alleen vrouwen doodgeschoten. Korte tijd later vielen nog eens drie doden bij een schietpartij in een ander huis. Daar werden een man en twee vrouwen doodgeschoten. Ook raakten vier mensen gewond.

De autoriteiten vermoeden dat de schietpartijen het gevolg zijn van rivaliteit tussen bendeleden. Volgens veiligheidsexperts is de stad het toneel van gevechten tussen verschillende groepen binnen het beruchte Zetas-drugskartel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.