Berlijn is met evacuatie Zuid-Sudan begonnen

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – Duitsland is woensdagmorgen in de Zuid-Sudanese hoofdstad Juba begonnen met de evacuatie van Duitsers en andere Europeanen. De eerste groep evacués moet woensdagmiddag overgevlogen worden naar Uganda, een vlucht over ongeveer 500 kilometer. De Duitse legervliegtuigen van het Duits-Franse type Transall hebben speciale beschermingsmechanismen tegen raketaanvallen.

Er zijn naar schatting honderd Duitsers in het door bloedige stammentwisten al lange tijd verscheurde Zuid-Sudan. Het zijn voornamelijk diplomaten en ontwikkelingswerkers. Er zijn ook circa honderd Nederlanders in Zuid-Sudan die mogelijk geëvacueerd worden.

De laatste tijd is de bloedige tweestrijd tussen de voornaamste stammen van het land, de Dinka en de Nuer, weer opgelaaid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.