buitenland

Ambassade: couppoging verijdeld

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – ,,De ontwikkelingen in Turkije afgelopen nacht waren een poging de democratisch gekozen regering in Turkije omver te werpen. Deze poging is door het Turkse volk in eenheid en solidariteit verijdeld. Onze president en regering hebben de controle.” Dat liet de Turkse ambassade in Den Haag zaterdag weten in een verklaring.

De Turkse strijdkrachten waren niet als geheel betrokken bij de poging tot staatsgreep, aldus de ambassade. ,,Deze werd uitgevoerd door een kliek binnen de krijgsmacht en kreeg een welverdiende reactie van onze natie.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.