‘Agenten vormden menselijk schild in Dallas’

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DALLAS (ANP) – Agenten vormden tijdens de bloedige schietpartij in Dallas een menselijk schild om een gewonde moeder en haar zoon te beschermen tegen de rondvliegende kogels. De vrouw bedankte de politiemensen zondag (lokale tijd) op een persconferentie.

De moeder, Shetamia Taylor (37), werd donderdag in haar been geraakt door een kogel. Dat gebeurde toen een 25-jarige veteraan het vuur opende op agenten tijdens een vreedzame betoging tegen politiegeweld.

Na te zijn geraakt, trok Taylor haar zoon naar de grond. Toen ze opkeek zag ze hoe een agent naar voren stormde. ,,De politieman sprong bovenop me en bedekte mij en mijn zoon”, vertelde de ontroerde vrouw vanuit een rolstoel. Ook andere agenten beschermden Taylor en haar zoon met hun lichamen.

,,Ze dachten niet aan hun eigen veiligheid”, vertelde de dankbare moeder. Taylor riep mensen op niet te snel te oordelen over de politie. Volgens de vrouw, zelf een Afro-Amerikaanse, zijn agenten er niet allemaal op uit ,,om ons te grazen te nemen”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.