buitenland

Afghaan wilde dood van vriend wreken

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WRZBURG (ANP) – De 17-jarige Afghaan die dinsdagochtend in een trein nabij het Duitse Würzburg vijf mensen met een bijl en een mes verwondde, schrijft in een afscheidsbrief dat hij handelde met de wil te vernietigen. Hij vraagt zijn vader voor hem te bidden.

De officier van justitie Erik Ohlenschlager zegt dat de dader vermoedelijk wraak wilde nemen voor de dood van een vriend in Afghanistan. Hij zou daar zaterdag over hebben gehoord. In de brief heeft hij het over de daden van de ongelovigen. Hij wil dat zijn vader bidt dat hij zich kan wreken en dat hij in de hemel komt.

Nadat de jongen over de dood van zijn vriend hoorde, heeft hij zeer veel getelefoneerd. Met wie en waarover, dat trekt de politie nog na. Hij wilde na het vernemen over de dood van zijn vriend per se doden, zo blijkt volgens het Openbaar Ministerie in Beieren uit het schrijven dat de dader heeft achtergelaten. De Afghaan kwam op 30 juni vorig jaar naar Duitsland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.