buitenland

‘Actie tegen terrorisme mondiale plicht’

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/DPA) – Turkije heeft de terroristische aanslag in Nice scherp veroordeeld en zich solidair verklaard met Frankrijk. ,,De moderne barbaren die deze aanslag gepleegd hebben, hebben niets met religie of menselijkheid van doen”, zei de woordvoerder van president Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin. ,,Voor hen is op deze wereld geen plaats.” Het is een ,,wereldwijde plicht en noodzaak” om samen tegen alle vormen van terrorisme op te treden, voegde hij eraan toe.

Turkije is al meerdere keren doelwit geweest van terroristische aanslagen, met tientallen doden als gevolg. Sommige aanslagen zijn toegeschreven aan islamitische extremisten, andere aan Koerdische separatisten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.