buitenland

Aanhangers Erdogan massaal straat op

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Demonstranten in Turkse steden zijn vrijdagnacht massaal de straat opgegaan na een oproep van de Turkse president Recip Tayyip Erdogan. Aanhangers van de president bezetten onder meer het Taksimplein in het hart van Istanbul, blijkt uit tv-beelden van de zender Al Jazeera.

Erdogan riep zijn achterban op zich te verzamelen op pleinen en bij luchthavens. De situatie is niet zonder gevaar. Op een van de pleinen in Istanbul is over de hoofden van de demonstranten heen geschoten. De aanwezigen doken naar de grond. Niet bekend is of mensen gewond zijn geraakt.

De demonstranten negeren een landelijk uitgaansverbod dat de coupplegers hadden afgekondigd. Zij zijn veelal getooid in rode shirts en dragen Turkse vlaggen met zich mee. In Istanbul werd ook een Turkse vlag van enorme proporties uitgerold en rondgedragen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.