30 verdachten aanslag Istanbul vastgezet

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Een Turkse rechter heeft dinsdag nog eens zeventien verdachten vastgezet in verband met de aanslag van vorige week op de luchthaven Atatürk bij Istanbul. Zondag werden al dertien anderen vastgezet, aldus het staatspersbureau Anadolu.

De zeventien van dinsdag worden verdacht van lidmaatschap van een gewapende terroristische organisatie, meldde het particuliere persagentschap Dogan. Onder hen zijn elf buitenlanders.

De autoriteiten vermoeden dat de aanslag het werk is van de terreurorganisatie Islamitische Staat. Twee van de drie daders waren volgens Anadolu Russische staatsburgers. Bij de aanslag kwamen 45 mensen om het leven en raakten honderden gewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.