buitenland

15 juli Dag van de Martelaren in Turkije

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – De dag van de verijdelde machtsgreep, 15 juli, is in Turkije uitgeroepen tot Dag van de Martelaren. Dat heeft president Tyyip Erdogan vrijdag tijdens een persconferentie meegedeeld.

,,De komende generaties zullen de helden van de democratische weerstand van 15 juli, of het nou burgers, politiemensen of soldaten waren, nooit vergeten”, zei Erdogan. Tijdens de mislukte coup kwamen 260 mensen om het leven. Het is noodzakelijk dat de gebeurtenissen voor de geschiedenis van het Turkse volk bewaard blijven, zei de president.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.