buitenland

Wateroverlast door Oude IJssel in Duitsland

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HAMMINKELN (ANP) – Door de hevige regen dreigt in Duitsland de rivier de Issel, de bovenloop van onze Oude IJssel, voor overstromingen te zorgen. Er wordt met man en macht gewerkt aan de reparatie van een dijk bij het plaatsje Hamminkeln, ongeveer 40 kilometer van de Nederlandse grens bij Zevenaar. Daar is donderdagmiddag een dijk doorgebroken en water stroomt onder meer richting de autosnelweg A3.

Als de pogingen het water te beheersen mislukken, loopt de autosnelweg A3 die onder meer Arnhem met het Ruhrgebied verbindt, onder water. De website van de WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung) berichtte dat de autoriteiten ‘een rampalarm’ hebben geslagen over de dijkdoorbraak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.