buitenland

VS en Turkije bestoken IS in Syrië

11 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Amerikaanse luchtaanvallen en artilleriebeschietingen door het Turkse leger hebben in Syrië aan 31 strijders van Islamitische Staat het leven gekost. Dat meldden Turkse media zaterdag, zonder te vermelden wanneer de aanvallen precies plaatsvonden.

Volgens het Turkse persbureau Dogan nam het leger 33 doelwitten onder vuur in Noord-Syrië. Strijders van IS waren daar wapens in stelling aan het brengen om doelwitten aan de Turkse kant van de grens te bestoken.

De Amerikaanse straaljagers wierpen hun bommen af ten noorden van de stad Aleppo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.