buitenland

Vrouw wilde China aan drone VS helpen

10 juni 2016Leestijd: 1 minuut

SAN DIEGO (ANP) – Een Amerikaanse jury heeft donderdag een vrouw schuldig bevonden aan samenzwering om illegaal militaire technologie naar China te exporteren. De 45-jarige Wenxia Man zou hebben geprobeerd een geavanceerde militaire drone en straalmotoren die worden gebruikt in gevechtsvliegtuigen, waaronder de F-35 (JSF), de hypermoderne F-22 en de F-16, naar China te verschepen.

De vrouw uit San Diego kan voor het maken van de plannen maximaal twintig jaar celstraf krijgen, meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie. De rechter bepaalt in augustus de strafmaat.

Wenxia Man uit San Diego praatte in gesprek met een undercoveragent haar mond voorbij. De vrouw vertelde dat ze samenwerkte met een spion van het Chinese leger die zich bezighoudt met het kopiëren van militaire technologie van andere landen. Los van de motoren probeerde de vrouw specificaties in handen te krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.