buitenland

Rus claimt kosten relatie bij ex-vriendin

04 juni 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – Een Rus is naar de rechtbank gestapt om het geld terug te eisen dat hij heeft uitgegeven aan een mislukte relatie.

Het stel uit de Siberische plaats Krasnodar ging uit elkaar na een romantisch uitje naar de Krim, waar de vrouw had verwacht een huwelijksaanzoek te krijgen. Toen de man niet op zijn knieën ging maakte ze het uit, waarop ze ontdekte dat hij tijdens de twee jaar verkering alle bonnetjes had bewaard.

De man, die advocaat is, eist compensatie van 40.000 roebel (535 euro), omdat hij naar eigen zeggen niet verplicht was geld aan haar uit te geven. ,,Ik heb nooit gezegd dat ik het haar cadeau zou doen. Is het immoreel om naar de rechtbank te stappen? Moet ik geld uitdelen aan elke vrouw op straat?”, zo citeert The Moskou Times hem zaterdag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.