buitenland

Ruime voorsprong Clinton in nieuwe peiling

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Ze heeft de Democratische nominatie nog niet binnen, maar in een nieuwe peiling loopt Hillary Clinton uit op haar waarschijnlijke tegenstander Donald Trump. De voormalige senator en minister krijgt in de peiling van Reuters/Ipsos 46 procent, de omstreden vastgoedmiljardair komt uit op 35 procent.

Van de 1421 Amerikaanse kiezers die aan de tand werden gevoeld gaf 19 procent aan op geen van beide kandidaten te willen stemmen. In een peiling van vorige maand ging Trump nog gelijk op met Clinton, die waarschijnlijk later deze zomer officieel wordt gekozen als de Democratische presidentskandidaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.