buitenland

Politie Hamburg jaagt op onbekende schutter

05 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HAMBURG (ANP) – De politie van Hamburg jaagt op een onbekende schutter, die zondag in de Duitse havenstad een fietser neerschoot en een auto onder vuur nam.

De neergeschoten fietser werd door meerdere kogels geraakt en overleed in het ziekenhuis. De politie zoekt de schutter, die volgens getuigenverklaringen tussen de 20 en 25 jaar oud is.

Het schietincident deed zich voor in het stadsdeel Bergedorf. Een 34-jarige vrouw verklaarde dat zij daar met haar auto moest stilstaan op een brug om een tegemoetkomende auto langs te laten. Toen zij naar links keek, zag zij een man een pistool op haar richten. Zij gaf meteen gas en reed weg, maar merkte een paar honderd meter verderop dat haar linker achterband lek was, waarschijnlijk door een kogel. De vrouw en haar zoontje van zes bleven ongedeerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.