buitenland

Obama steunt officieel Clinton

09 juni 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich officieel achter de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton geschaard. Hij zei dit donderdag na een gesprek met Clintons rivaal Bernie Sanders. Obama staat naar eigen zeggen te trappelen om met Clinton campagne te voeren. Ze gaan komende week al samen op pad.

Obama zei dat Clinton de meest geschikte kandidaat ooit is. Clinton was minister van Buitenlandse Zaken tijdens de eerste ambtstermijn van president Obama.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.