buitenland

Nieuwe arrestatie aanslagen Brussel

10 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De Belgische politie heeft donderdag bij een huiszoeking in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek een 31-jarige man opgepakt in verband met de aanslagen in Brussel op 22 maart. De man heet Ali E.H.A. en heeft de Belgische nationaliteit.

De Belg is aangehouden op verdenking ,,van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige”, maakte het federaal parket vrijdag bekend. Verder wil het parket niets kwijt.

De nieuwe arrestatie is de tiende in het onderzoek naar de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek. Er kwamen 32 mensen om. Drie terroristen bliezen zich daarbij op, twee terroristen bedachten zich en werden later opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.