buitenland

Merkel: Duits-Turkse banden zijn sterk

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Duitsland heeft brede en sterke relaties met Turkije ondanks verschillen op sommige punten. Dat zei bondskanselier Angela Merkel donderdag nadat het Duitse parlement een motie had aangenomen waarin de moordpartijen in 1915 op Armeniërs door Ottomaanse troepen worden erkend als volkerenmoord.

Turkije, dat dit standpunt ten stelligste verwerpt, heeft zijn ambassadeur in Duitsland teruggeroepen voor overleg.

,,Er is veel dat Duitsland bindt aan Turkije, en zelfs als we een verschil van mening hebben over een individuele zaak, is de breedte van onze banden en onze vriendschap geweldig”, zei Merkel op een persconferentie met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.

Ze voegde eraan toe dat Duitsland de dialoog tussen Turkije en Armenië ondersteunt en goede betrekkingen nastreeft met Ankara.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.