buitenland

Justitie onderzoekt treinongeluk België

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

HERMALLE-SOUS-HUY (ANP/BELGA) – De Belgische justitie heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar het treinongeval van zondagavond in Wallonië. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Luik. Het OM gaat niet uit van opzet.

Een passagierstrein botste rond 23.00 uur op een stilstaande goederentrein, waarbij drie doden en negen (zwaar)gewonden vielen. De ravage is groot.

Onderzoekers en experts zijn op de plaats van het ongeval. De vier sporen zijn geblokkeerd voor het onderzoek, waardoor het treinverkeer in het zuiden van België de hele dag hinder ondervindt. Vanuit een helikopter worden foto’s genomen.

Oorzaak

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Mogelijk speelde mist een rol, maar ook een blikseminslag in een seinhuis wordt genoemd.

De overleden slachtoffers machinist zijn twee passagiers en een machinist. Premier Charles Michel en tal van andere politici hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden en gewonden. De premier wil volledige helderheid over de omstandigheden van het ongeval.

Koning Filip bezoekt de onheilsplek maandagmiddag, samen met Michel en minister van Mobiliteit Franois Bellot.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.