buitenland

Europa verlengt ‘succesvol’ investeringsfonds

01 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) is een succes en moet daarom na 2018 in versterkte vorm blijven bestaan. Dat stelde de geestelijk vader van het fonds Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, woensdag. ,,Laten we ambitieus zijn.’’

De fondsbeheerder, de Europese Investeringsbank, heeft tot nu toe voor 13 miljard euro aan garanties gegeven die de investeringsrisico’s voor grote infrastructuur- en innovatieprojecten verkleinen. Deze ‘hefboom’ zorgt voor 100 miljard aan investeringen in 26 lidstaten, verwacht Brussel.

Het fonds is hard op weg om zoals gepland tegen medio 2018 315 miljard euro aan extra investeringen aan te trekken, aldus de Commissie. Ruim 140.000 bedrijven, vooral in het MKB, hebben toegang gekregen tot deze nieuwe financieringsbron, aldus vicevoorzitter Jyrki Katainen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.