buitenland

Engelsen en Russen rellen in stadion

11 juni 2016Leestijd: 1 minuut

MARSEILLE (ANP) – In de slotfase van het duel van Engeland met Rusland op het EK zijn zaterdag rellen tussen fans van beide ploegen uitgebroken. Agenten en stewards hadden grote moeite rivaliserende supporters uit elkaar te houden. Teleurgestelde fans van Rusland staken vlak voor het laatste fluitsignaal veel vuurwerk af in Stade Vélodrome van Marseille. Toen de Russen in blessuretijd gelijkmaakten (1-1) ontstonden er zware vechtpartijen.

Voor de wedstrijd gingen Russen en Engelsen al in het centrum van Marseille met elkaar op de vuist. Zo’n dertig supporters raakten gewond. Volgens de Britse omroep Sky News is de toestand van één Britse supporter kritiek en zijn twee er slecht aan toe.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.