buitenland

‘Eenzaamste hond ter wereld’ naar Hollywood

03 juni 2016Leestijd: 1 minuut

FRESHFIELD (ANP) – Een hond die zes jaar lang door geen van de 18.000 bezoekers van een asiel in Engeland werd meegenomen, heeft alsnog geluk gehad. De staffordshire-bulterrier Freya krijgt een rol in een Transformersfilm en kan rekenen op een carrière in Hollywood, meldt de BBC vrijdag.

Het asiel in Freshfield, in de buurt van Manchester, had een foto van de hond gepubliceerd met de titel ‘de eenzaamste hond ter wereld’. Regisseur Michael Bay kreeg daarop medelijden en twitterde: ,,Freya heeft epilepsie en alle zes jaar van haar leven in een asiel gezeten. We gaan een huis voor haar vinden.”

Het asiel is opgelucht, niet alleen vanwege het geluk dat Freya ten deel valt. ,,Om deze publiciteit te krijgen is niet alleen geweldig voor Freya, maar ook voor onze andere veertig honden”, zei een woordvoerster hoopvol.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.