Derde persoon omgekomen door noodweer België

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De hevige regenval in België heeft het leven geëist van een derde persoon. Maandagavond werd het lichaam gevonden van een bejaarde vrouw die eerder die dag was meegesleurd door het water, meldt de burgemeester van Welkenraat, waar het ongeval plaatsvond.

Ze was met zes anderen gaan kijken naar de overlast die het water veroorzaakte, maar werd bij het schuilen onder een brug zelf verrast door de regenval. Na uren zoeken werd haar lichaam gevonden in een waterberging.

De zware regenval kostte ook aan een 83-jarige man in de Waalse gemeente Momignies het leven. De tachtiger was zondagavond in zijn ondergelopen kelder uitgegleden en enkele minuten onder water gebleven. Hij werd naar het ziekenhuis in Chimay overgebracht, waar hij maandagochtend overleed. Door de regen liepen huizen onder in Macquenoise, een deelgemeente van Momignies.

Vrijdagochtend was in de provincie Luxemburg al het levenloze lichaam van een gepensioneerde imker gevonden. Hij was door een riviertje meegesleurd toen hij zijn bijenkorven in veiligheid wilde brengen.