Buzzfeed weigert advertenties Trump

06 juni 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Online mediakanaal Buzzfeed heeft zich uit een advertentiedeal met de Amerikaanse Republikeinse Partij teruggetrokken omdat het geen reclame wil maken voor Donald Trump, de zeer waarschijnlijke Republikeinse kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap.

,,Wij brengen geen sigarettenreclames omdat ze slecht zijn voor de gezondheid en om precies die reden weigeren wij advertenties voor Trump”, liet oprichter en baas van Buzzfeed Jonah Peretti in een e-mail aan het personeel weten. ,,De Trump-campagne is direct gekant tegen de vrijheden van onze medewerkers in de Verenigde Staten en in de wereld en zou het in sommige gevallen, zoals met zijn voorgestelde internationale reisverbod voor moslims, voor onze medewerkers onmogelijk maken hun werk te doen.”

Volgens de website Politico was met het reclamecontract ruim 1,1 miljoen euro gemoeid. Een medewerker van Republikeinse partijleiding zei dat het nog geen 1 procent was van het jaarlijkse advertentiebudget van 132 miljoen euro.

Een woordvoerster van het campagneteam van Trump had ,,niets toe te voegen”.