buitenland

Britse koningin bij militaire troepenparade

11 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Met een kleurrijke militaire parade in het centrum van Londen viert Groot-Brittannië zaterdag de negentigste verjaardag van koningin Elizabeth II. Duizenden mensen juichten de vorstin toe toen ze in een open rijtuig van Buckingham Palace naar de exercitieplaats voor de Horse Guards Parade reed.

De koningin was voor de gelegenheid in helder groen gekleed met bijpassende hoed. Aan haar zijde zat echtgenoot prins Philip (95) met garde-uniform en een muts van berenvel. Aansluitend nam de koningin onder een bewolkte hemel de traditionele parade ‘Trooping the Colour’ af.

Garderegimenten in rode uniformen en met berenvelmutsen marcheerden aan de koningin en de prins voorbij. Ook tal van andere leden van de koninklijke familie waren aanwezig. Meer dan duizend soldaten en honderden paarden namen aan het spektakel deel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.